27 Ocak 2017 Cuma

Kibrit Patates Tarifi



Kibrit Patates Tarifi, resimli Kibrit Patates Tarifi, Kibrit Patates nasıl yapılır, yemek tarifleri
İnce çubuklar halinde kesi¬len bu gevrek patateslerin, iyi bir sonuç elde edebilmek için derin bir tencerede yada bir kızartma sepe¬tinde kızartılmaları gerekir.
(4 kişilik)
1 kg patates (kabukları soyu¬lup, 6-7 sm’lik dilimlere ke¬silerek suya konmuş)
2-3 su bardağı rafine yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber

Kibrit Patates Nasıl Yapılır
Patates dilimlerini süzüp, bil bıçakla ince çubuklar halinde doğ¬radıktan sonra, yarım saat kadar soğuk suda bekletiniz.
Patateslerin suyunu süzüp, kağıt peçete ile kurulayınız. Derin bir tencereye yada kızartma sepe¬tine en az 8 sm yüksekliğinde yağ koyarak, harlı ateşte kızdırınız. Bir avuç kibrit patatesi tencere¬ye koyunuz. Çubukların her tara¬fının aynı ölçüde kızarması için, tencereyi sık sık sallayarak 3 da¬kika kadar kızartınız. Delikli bir kepçeyle patatesleri tencereden a- lıp, kağıt peçete üstünde yağları¬nı süzdürünüz. resimli Kibrit Patates Tarifi
Bütün patatesler kızarınca a- teşi biraz yükselterek, patatesleri yeniden tencereye koyunuz. Ten¬cereyi sık sık sallayarak 1-2 daki¬ka daha, patatesler altın sarısı bir renk alana kadar kızartınız. Pata¬tesleri delikli bir kepçeyle kağıt peçete üstüne çıkarıp, üstlerine tuzu ve biberi serpiniz. Kibrit pa¬tatesleri, ısıtılmış bir servis taba¬ğına aktararak, servis ediniz. Kibrit Patates Tarifi

Resim notu: Kibrit patates, patateslerin kibrit çöpü biçiminde kesilip, kızartıldığı bir Fran¬sız spesiyalitesidir. yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder